ponedeljek, 22. junij 2015

Poletna muzejska noč z dutovskimi učenci

Na Bunčetovi domačiji v Dutovljah je bilo v soboto zelo razgibano. Vrata je domačija odprla že ob 18. uri, ko so si obiksovalci lahko ogledali dva čudovita, nagrajena vrtova naše kraševke Pepe. Vrtova sta uredila Borut Benedejčič in Tanja Godnič, ki sta ob 20. uri predstavila še eno uspešno zgodbo s Krasa - Vodno postajo. Da sta v Kras zaljubljena in da svoje zamisli in vrtove uresničujeta srčno, sta dokazala tudi s svojo tretjo mojstrovino, ko sta iz prestižnega svetovnega tekmovanja vrtov "Chelsea Flower Show", v kategoriji "Fresh Gardens", zanjo prejela pozlačeno medaljo.

K čarobnosti Poletne muzejske noči v Dutovljah pa so prispevali tudi naši učenci. Razstavili so okolju prijazne stekleničke s Krasa, rečne kamenčke posilkane s simboliko kraških portonov ter kamoseške izdelke, ki so nastali pod mentorstvom Mateja Štolfe. Če utegnete, vas v prihodnjih tednih v Bunčetovo domačijo vabimo tudi sami, da se prepričate kako lepoto s Krasa zajemamo in ustvarjamo otroci iz matične šole Dutovlje in podružnice v Tomaju. O Poletni muzejski noči in delu naših učencev si lahko preberete tudi v Primorskih novicah.

Tako ustvarjalcema Tanji in Borutu, kot Turistično-informacijskemu centru Dutovlje, se za priložnost, ki ste jo dali našim mladim ustvarjalcem, da lahko pokažejo svoje spretnosti, nadarjenost in ustvarjalnost, iskreno zahvaljujemo!

Okolju prijazno darilo, stekleničke s Krasa, je nastalo v okviru programa Popestrimo šolo in ob podpori podjetja Equa, ki je z donacijo podprlo šolski projekt. Iskrena hvala obema!



Ni komentarjev:

Objavite komentar